Neustále rozšiřujeme sortiment dřevěného uhlí pro profesionály i nadšené amatéry. Vyzkoušeno v grilech Kamado, Green Egg, Josper, X-Oven, Mibrasa a Pira. Následující druhy uhlí dodáváme do několika desítek restaurací, hotelů i dalších gastro provozů:

  • Dřevěné uhlí Gastro z Indonésie – dřevina označovaná jako Halaban oak, Laban oak, Iron wood. Velké kusy, bez prachu, střední doba hoření, bez jiskření a kouře. Tříděno na frakci 40-120 mm.
  • Dřevěné uhlí QueBracho blanco – původem Argentina/Paraguay, jedno z nejtvrdších tropických dřev (ve španělštině „quebrar hacha“ znamená „lamač seker“. Prémiové uhlí, dlouhá doba hoření, nejiskří, pokrmům dodává příjemné aroma. Největší kusy až 20 cm.
  • Dřevěné uhlí Marabú z Kuby – náletová dřevina původem z Afriky, která kubánským soudruhům okupuje velkou část orné půdy. Velmi tvrdé dřevo, vysoká teplota, extrémně dlouhá doba hoření. V současné době nejprodávanější profi uhlí.