Začátkem roku 2021 jsme z prodejního sortimentu vyřadili dřevěné uhlí Gastro z Indonésie. V důsledku zdražení lodní přepravy z Asie o 800 % by toto uhlí bylo neprodejné. Bylo nám ale jasné, že profesionální zákazníci, zejména restaurace, se bez kvalitního uhlí neobejdou. Naši nejvěrnější odběratelé v reálných provozech vyzkoušeli zhruba 10 nových druhů dřevěného uhlí (děkujeme za ochotu a  trpělivost), ze kterých jsme tři zařadili do trvalého sortimentu.

Nově nabízíme tyto druhy profesionálního uhlí:

  • Dřevěné uhlí Gastro z Nigérie – směs velmi tvrdých dřevin (zejména Ayin a Acacia). Tříděno na frakci 40-150 mm, bez prachu, velké kusy. Uhlí pochází z řízeného lesního hospodaření, žádná divoká těžba. Spolehlivá náhrada původního uhlí z Indonésie.
  • Dřevěné uhlí QueBracho blanco – původem Argentina/Paraguay, jedno z nejtvrdších tropických dřev (ve španělštině „quebrar hacha“ znamená „lamač seker“. Prémiové uhlí, dlouhá doba hoření, nejiskří, pokrmům dodává příjemné aroma. Největší kusy až 20 cm.
  • Dřevěné uhlí Marabú z Kuby – náletová dřevina původem z Afriky, která kubánským soudruhům okupuje velkou část orné půdy. Velmi tvrdé dřevo, vysoká teplota, extrémně dlouhá doba hoření. V současné době nejprodávanější profi uhlí, s výbornými výsledky vyzkoušeno v grilech Kamado, Green Egg, Josper, X-Oven, Mibrasa a Pira.